Glosar

[Note]

Următorul glosar vă va ajuta să vă familiarizaţi cu produsul, prin înţelegerea terminologiilor utilizate în mod obişnuit cu imprimarea precum şi a celor menţionate în ghidul utilizatorului.

802.11

802.11 este un set de standarde de comunicaţie pentru reţele locale fără fir (WLAN), dezvoltat de Comisia pentru Standarde a IEEE LAN/MAN (IEEE 802).

802.11b/g/n

802.11b/g/n poate partaja acelaşi echipament hardware şi poate utiliza banda de 2,4 GHz. 802.11b acceptă o lăţime de bandă de până la 11 Mbps, 802.11n acceptă o lăţime de bandă de până la 150 Mbps. Dispozitivele 802.11b/g/n sunt supuse ocazional interferenţei cu cuptoare cu microunde, telefoane fără fir şi dispozitive Bluetooth.

Punct de Acces

Access Point or Wireless Access Point (AP or WAP) este un dispozitiv care conectează dispozitivele de comunicaţie fără fir, împreună, într-o reţea locală fără fir şi acţionează ca un emiţător sau receptor central al semnalelor radio ale WLAN.

ADF

Un Automatic Document Feeder (ADF) constituie o unitate de scanare care va alimenta automat o coală de hârtie originală, astfel încât echipamentul poate să scaneze o cantitate oarecare de hârtie deodată.

AppleTalk

AppleTalk este o suită patentată de protocoale dezvoltate de Apple, Inc. pentru conectarea computerelor la reţea. Aceasta a fost inclusă în prima versiune de Macintosh (1984) şi în prezent este mai puţin utilizată de Apple, în favoarea reţelelor TCP/IP.

Adâncime de Culoare

Un termen de grafică a computerului care descrie numărul de biţi utilizat pentru a reprezenta culoarea unui singur pixel dintr-o imagine bitmap. O adâncime mai mare a culorilor oferă o gamă mai mare de culori distincte. Pe măsură ce creşte numărul de biţi, numărul de culori posibile devine impracticabil de mare pentru o hartă de culori. Culoarea pe 1 bit este denumită în mod obişnuit ca monocromă sau alb-negru.

BMP

Un format de grafică bitmap utilizat intern de subsistemul grafic Microsoft Windows (GDI) şi utilizat în mod obişnuit ca format de fişier de grafică simplu pe această platformă.

BOOTP

Bootstrap Protocol. Un protocol de reţea utilizat de un client de reţea pentru a obţine automat propria adresă IP. Ceea ce este realizat, de obicei, în procesul bootstrap al computerelor sau al sistemelor de operare. Serverele BOOTP atribuie fiecărui client adresa IP dintr-un acumulator de adrese. BOOTP activează computere „staţie de lucru fără disc” pentru a obţine o adresă IP înainte de a încărca orice sistem de operare avansat.

CCD

CCD (Charge Coupled Device) este un hardware care activează lucrarea de scanare. Mecanismul de Blocare CCD este utilizat şi pentru a susţine modulul CCD pentru a împiedica deteriorarea în timpul mutării echipamentului.

Ordonare

Ordonarea este un proces de imprimare a unei lucrări cu mai multe copii în seturi. Când este selectată ordonarea, dispozitivul imprimă un set întreg înainte de a imprima copii suplimentare.

Panou de Control

Un panou de control este o zonă netedă, de regulă verticală, unde sunt afişate instrumente de control sau de monitorizare. Acestea se găsesc de regulă pe partea frontală a echipamentului.

Acoperire

Acesta este un termen de imprimare utilizat pentru măsurarea consumului de toner la imprimare. De exemplu, acoperirea de 5% înseamnă că o hârtie de format A4 conţine aproximativ 5% imagine sau text. Astfel, dacă hârtia sau originalul au imagini complicate sau mult text pe ele, acoperirea va fi mai mare şi, în acelaşi timp, utilizarea tonerului va fi proporţională cu acoperirea.

CSV

CSV (Comma Separated Values). Un tip de format de fişier, CSV este utilizat pentru a schimba date între aplicaţii disparate. Formatul de fişier, aşa cum este utilizat în Microsoft Excel, a devenit un standard de facto pentru domeniu, chiar în cadrul platformelor non-Microsoft.

DADF

Un Duplex Automatic Document Feeder (DADF) constituie o unitate de scanare care va alimenta şi va întoarce automat o coală de hârtie originală, astfel încât echipamentul să poată scana pe ambele feţe ale hârtiei.

Implicită

Valoarea sau setarea activă pentru o imprimantă nouă, resetare sau iniţializare.

DHCP

Un Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) este un protocol de reţea client-server. Un server DHCP furnizează parametrii de configurare specifici clientului gazdă DHCP care cere, în general, informaţii ce îi permit participarea într-o reţea IP. De asemenea, DHCP furnizează un mecanism pentru alocarea adreselor IP clienţilor gazdă.

DIMM

DIMM (Dual Inline Memory Module), o mică placă de circuite care cuprinde memoria. DIMM stochează toate datele în echipament, cum ar fi date de imprimare, date primite prin fax.

DLNA

DLNA (Digital Living Network Alliance) reprezintă un standard care permite dispozitivelor dintr-o reţea de domiciliu să partajeze informaţii reciproc în reţea.

DNS

DNS (Domain Name Server) este un sistem care stochează informaţii asociate cu numele domeniilor într-o bază de date distribuită pe reţele, precum Internetul.

Imprimantă Cu Ace

O imprimantă cu ace reprezintă un tip de imprimantă cu un cap de imprimare care rulează înapoi şi înainte pe pagină şi imprimă prin impact, lovind o bandă textilă îmbibată cu cerneală pentru a atinge hârtia, asemănător dactilografiei.

DPI

DPI (Dots Per Inch) este o măsurare a rezoluţiei, utilizată pentru scanare şi imprimare. În general, DPI mai mare are ca rezultat o rezoluţie mai mare, detaliu mai clar în imagine şi o dimensiune mai mare a fişierului.

DRPD

Distinctive Ring Pattern Detection. Distinctive Ring este un serviciu oferit de o societate de telefonie, care permite utilizatorului să folosească o singură linie telefonică pentru a răspunde la mai multe numere de telefon diferite.

Duplex

Un mecanism care întoarce automat o foaie de hârtie pentru ca echipamentul să poată imprima (sau scana) ambele feţe ale colii de hârtie. O imprimantă echipată cu o Unitate Duplex poate imprima pe ambele feţe ale hârtiei în timpul unui singur ciclu de imprimare.

Regim de Exploatare

Regimul de exploatare este numărul de pagini care nu afectează performanţa imprimantei într-o lună. În general, imprimanta are limitare pentru durata de viaţă, cum ar fi numărul de pagini pe an. Durata de viaţă înseamnă capacitatea medie de imprimate, în general în cadrul perioadei de garanţie. De exemplu, dacă regimul de exploatare este de 48.000 de pagini pe lună, presupunând 20 de zile lucrătoare, limitarea pentru imprimantă este de 2.400 de pagini pe zi.

ECM

ECM (Error Correction Mode) este un mod de transmisie opţional construit în cadrul echipamentelor fax sau a modemurilor fax Clasa 1. Acesta detectează şi corectează automat erorile din procesul de transmitere a faxului cauzate uneori de zgomotul liniei telefonice.

Emulare

Emularea este o tehnică prin care un echipament obţine rezultate asemănătoare altui echipament.

Un emulator reproduce funcţiile unui sistem pe un alt sistem, astfel încât al doilea sistem se comportă ca primul sistem. O emulare se concentrează pe reproducerea exactă a comportamentului extern, care este în contrast cu simularea, ce implică un model abstract al sistemului simulat, adesea luând în considerare starea sa internă.

Ethernet

Ethernet este o tehnologie de conectare a computerelor la reţea, bazată pe transmisia de cadre, pentru reţele locale (LAN). Se caracterizează prin cabluri şi semnale pentru stratul fizic şi formatele cadrelor, precum şi protocoale pentru controlul accesului media (MAC)/nivel de legături de date al modelului OSI. Ethernet este standardizat de cele mai multe ori ca IEEE 802.3. Acesta a devenit cea mai răspândită tehnologie LAN utilizată din anul 1990 până în prezent.

EtherTalk

O suită de protocoale dezvoltate de Apple Computer pentru conectarea computerelor la reţea. Aceasta a fost inclusă în prima versiune de Macintosh (1984) şi în prezent este mai puţin utilizată de Apple, în favoarea reţelelor TCP/IP.

FDI

FDI (Foreign Device Interface) este o placă instalată în interiorul echipamentului pentru a permite unui dispozitiv terţ, precum un dispozitiv acţionat prin monedă sau un cititor de cartele. Aceste dispozitive permit servicii de plată pentru imprimare pe echipament.

FTP

FTP (File Transfer Protocol) este un protocol care în mod obişnuit se utilizează pentru schimbul de fişiere în cadrul oricărei reţele care acceptă protocolul TCP/IP (precum Internetul sau intranetul).

Unitatea Cuptorului

Componenta unei imprimante cu laser care realizează fuzionarea tonerului pe suportul de imprimare. Aceasta are în componenţă o rolă fierbinte şi o rolă de presiune. După ce tonerul este transferat pe hârtie, unitatea cuptorului aplică presiune şi căldură pentru a asigura faptul că tonerul rămâne permanent pe hârtie, motiv pentru care hârtia este fierbinte când iese dintr-o imprimantă cu laser.

Gateway

O conexiune între reţele de computere sau între o reţea de computere şi o linie telefonică. Este foarte populară, deoarece este un computer sau o reţea ce permite accesul la un alt computer sau reţea.

Tonuri de gri

Nuanţe de gri care reprezintă porţiuni deschise şi închise la culoare ale unei imagini când imaginilor color li se face conversia în tonuri de gri; culorile sunt reprezentate prin diverse nuanţe de gri.

Semiton

Un tip de imagine care simulează tonuri de gri prin modificarea numărului de puncte. Suprafeţele colorate intens sunt constituite dintr-un număr mare de puncte, în timp ce suprafeţele mai deschise sunt constituite dintr-un număr mai mic de puncte.

HDD

HDD (Hard Disk Drive), cunoscut de regulă ca unitate de disc sau de hard disk, este un dispozitiv de stocare non-volatil care stochează date codificate digital pe platouri rotative rapide cu suprafeţe magnetice.

IEEE

IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) este o organizaţie internaţională non-profit, profesională, pentru dezvoltarea tehnologiei din domeniul electricităţii.

IEEE 1284

Standardul de port paralel 1284 a fost dezvoltat de Institute of IEEE (Electrical and Electronics Engineers). Termenul „1284-B” se referă la un tip de conector specific de la capătul cablului paralel care se ataşează la echipamentul periferic (de exemplu, o imprimantă).

Intranet

O reţea privată care utilizează Protocoale de Internet, conectivitate în reţea şi, posibil, sistemul de telecomunicaţii publice pentru a partaja în siguranţă între angajaţii săi o parte din informaţiile sau operaţiunile organizaţiei. Uneori termenul se referă numai la serviciile cele mai vizibile, site-ul web intern.

Adresă IP

O adresă de IP (Internet Protocol) este un număr unic pe care dispozitivele îl utilizează pentru a se identifica şi a comunica între ele într-o reţea, utilizând standardul de Internet Protocol.

IPM

Imagini Per Minut (IPM) este o modalitate de a măsura viteza unei imprimante. O rată IPM indică numărul de coli pe care le poate imprima o imprimantă într-un minut, pe o singură faţă.

IPP

IPP (Internet Printing Protocol) defineşte un protocol standard pentru imprimare precum şi gestionarea lucrărilor de imprimare, a dimensiunii suportului de imprimare, a rezoluţiei etc. IPP poate fi utilizat local sau pe Internet pentru sute de imprimante şi, de asemenea, acceptă controlul accesului, autentificarea şi criptarea, fiind o soluţie mult mai capabilă şi sigură de imprimare decât cele mai vechi.

IPX/SPX

IPX/SPX înseamnă Internet Packet Exchange/Sequenced Packet Exchange. Este un protocol de reţea utilizat de sistemele de operare Novell NetWare. Atât IPX, cât şi SPX furnizează servicii de conectare similare cu cele de TCP/IP, cu protocolul IPX similar cu IP şi SPX similar cu TCP. IPX/SPX a fost iniţial destinat pentru reţele locale (reţele LAN), şi este un protocol foarte eficient pentru acest scop (de regulă performanţa sa o depăşeşte pe cea pe care o are TCP/IP pe un LAN).

ISO

ISO (International Organization for Standardization) este un corp internaţional de standardizare constituit din reprezentanţi ai corpurilor naţionale de standardizare. Produce standarde industriale şi comerciale la nivel mondial.

ITU-T

Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor este o organizaţie internaţională desemnată să standardizeze şi să reglementeze transmisiile radio şi telecomunicaţiile internaţionale. Atribuţiile sale principale includ standardizarea, alocarea spectrului radio şi organizarea acordurilor internaţionale dintre diferite ţări, pentru a permite apelurile telefonice internaţionale. -T din ITU-T indică telecomunicaţia.

Diagramă Nr. 1 ITU-T

Diagramă test standardizată publicată de ITU-T pentru transmisii de documente prin fax.

JBIG

JBIG (Joint Bi-level Image Experts Group) este un standard de comprimare a imaginii fără pierderea exactităţii şi calităţii, care a fost proiectat pentru comprimarea imaginilor binare, în particular pentru faxuri, dar se poate utiliza şi pentru alte imagini.

JPEG

JPEG (Joint Photographic Experts Group) este cea mai obişnuită metodă standard de comprimare cu pierderi utilizată pentru imagini fotografice. Acesta este formatul utilizat pentru stocarea şi transmiterea fotografiilor pe World Wide Web.

LDAP

LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) este un protocol de reţea pentru interogarea şi modificarea serviciilor de director care se execută în cadrul TCP/IP.

LED

LED (Light-Emitting Diode) este un dispozitiv cu material semiconductor care indică starea echipamentului.

Adresă MAC

Adresa MAC (Media Access Control) este un identificator unic asociat cu un adaptor de reţea. Adresa MAC este un identificator unic pe 48 de biţi scris uzual sub formă de 12 caractere sexazecimale grupate pe perechi (de exemplu, 00-00-0c-34-11-4e). Această adresă este uzual codificată hard într-o placă de interfaţă de reţea (NIC) de către producător şi utilizată ca ajutor la încercarea routerelor de a detecta echipamentele din reţele mari.

MFP

MFP (Multi Function Peripheral) este un echipament de birou care include într-un ansamblu fizic, funcţionalitatea unei imprimante, a unui copiator, a unui fax, a unui scaner etc.

MH

MH (Modified Huffman) este o metodă de comprimare pentru reducerea cantităţii de date care trebuie transmisă între faxuri pentru a transfera imaginea recomandată de ITU-T T.4. MH este o schemă de codificare de plajă pe bază de carte de coduri optimizată pentru a comprima eficient spaţiul gol. Deoarece numeroase faxuri au spaţii libere, această metodă minimizează timpul de transmisie a majorităţii faxurilor.

MMR

MMR (Modified Modified READ) este o metodă de comprimare recomandată de ITU-T T.6.

Modem

Un dispozitiv care modulează un semnal purtător pentru a codifica informaţii digitale şi totodată demodulează un astfel de semnal purtător pentru a decodifica informaţiile transmise.

MR

MR (Modified Read) este o metodă de comprimare recomandată de ITU-T T.4. MR codează prima linie scanată utilizând MH. Următoarea linie este comparată cu prima, sunt determinate diferenţele, apoi diferenţele sunt codificate şi transmise.

NetWare

Un sistem de operare de reţea dezvoltat de Novell, Inc. A utilizat iniţial multitasking cooperativ pentru a executa diverse servicii pe un PC, iar protocoalele de reţea au fost bazate pe seria prototip Xerox XNS. Astăzi, NetWare acceptă TCP/IP precum şi IPX/SPX.

OPC

OPC (Organic Photo Conductor) este un mecanism care realizează o imagine virtuală pentru imprimare utilizând o rază laser emisă de la o imprimantă cu laser şi este de obicei de culoare verde sau gri cu formă cilindrică.

O unitate de procesare a imaginii cu tambur uzează treptat suprafaţa tamburului în timpul utilizării imprimantei şi trebuie schimbată corespunzător, deoarece se încălzeşte din contactul cu peria ansamblului cartuşului, cu mecanismul de curăţare şi cu hârtia.

Originale

Primul exemplar al unei entităţi, precum un document, o fotografie sau un text etc., care este copiat, reprodus sau tradus pentru a produce altele, dar care nu este el însuşi copiat sau derivat din altă entitate.

OSI

OSI (Open Systems Interconnection) este un model dezvoltat de ISO (International Organization for Standardization) pentru comunicaţii. OSI oferă un standard, o apropiere modulară faţă de designul de reţea care împarte setul necesar de funcţii complexe în zone gestionabile, independente şi funcţionale. Zonele sunt de sus în jos Application, Presentation, Session, Transport, Network, Data Link and Physical.

PABX

PABX (Private Automatic Branch Exchange) este un telefon automat care comută sistemul în cadrul unei întreprinderi private.

PCL

PCL (Printer Command Language) este un Page Description Language (PDL) dezvoltat de HP ca protocol de imprimantă şi a devenit un standard industrial. Dezvoltat iniţial pentru imprimante cu jet de cerneală mai vechi, PCL a fost realizat în diverse niveluri pentru imprimante termice, matriciale şi laser.

PDF

PDF (Portable Document Format) este un format patentat de fişier, dezvoltat de Adobe Systems pentru reprezentarea documentelor bidimensionale într-un format independent de dispozitiv şi de rezoluţie.

PostScript

PostScript (PS) este un limbaj de descriere pagină şi limbaj de programare utilizat în principal în domeniile de publicare electronică şi asistată de computer. - acesta este rulat într-un interpretor pentru a genera o imagine.

Driver Imprimantă

Un program utilizat pentru a trimite comenzi şi pentru a transfera date de la computer la imprimantă.

Suport de Imprimare

Suporturi, precum hârtie, plicuri, etichete şi folii transparente, care pot fi utilizate la o imprimantă, un scaner, un fax sau un copiator.

PPM

PPM (Pages Per Minute) este o metodă de măsurare pentru a determina cât de repede lucrează imprimanta, semnificând numărul de pagini pe care imprimanta îl poate produce într-un minut.

Fişier PRN

O interfaţă pentru un driver de dispozitiv, acesta permite software-ului să interacţioneze cu driverul de dispozitiv utilizând apelurile de sistem pentru intrare/ieşire, ceea ce simplifică multe activităţi.

Protocol

O convenţie sau un standard care controlează sau activează conexiunea, comunicaţia şi transferul de date între două puncte terminale de calcul.

PS

Consultaţi PostScript.

PSTN

PSTN (Public-Switched Telephone Network) este reţeaua reţelelor telefonice conectate la circuitul public mondial care, în condiţii industriale, este uzual trecută prin tabloul de bord.

RADIUS

RADIUS (Remote Authentication Dial In User Service) este un protocol pentru autentificare şi gestionare. RADIUS activează gestiunea centralizată a datelor de autentificare, cum ar fi numele utilizatorilor şi parolele, utilizând conceptul AAA (autentificare, autorizare şi gestionare) pentru a gestiona accesul în reţea.

Rezoluţie

Exactitatea unei imagini, măsurată în DPI (Dots Per Inch). Cu cât este mai mare valoarea dpi, cu atât este rezoluţia mai mare.

SMB

SMB (Server Message Block) este un protocol de reţea aplicat în principal pentru a partaja fişiere, imprimante, porturi seriale şi comunicaţii diverse între nodurile dintr-o reţea. De asemenea, acesta oferă un mecanism de comunicaţie inter-proces autentificat.

SMTP

SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) este standardul pentru transmisiile de e-mail prin Internet. SMTP este un protocol relativ simplu, bazat pe text, unde sunt specificaţi unul sau mai mulţi destinatari ai unui mesaj, apoi textul de mesaj este transferat. Acesta este un protocol de client server, unde clientul transmite un mesaj de e-mail la server.

SSID

SSID (Service Set Identifier) este un nume WLAN (wireless local area network). Toate dispozitivele fără fir dintr-o reţea WLAN utilizează acelaşi SSID pentru a comunica unul cu celălalt. SSID-urile ţin cont de majuscule şi minuscule şi au o lungime maximă de 32 de caractere.

Mască de Subreţea

Masca de subreţea este utilizată împreună cu adresa de reţea pentru a determina ce parte a adresei este adresa de reţea şi ce parte este adresa de gazdă.

TCP/IP

TCP (Transmission Control Protocol) şi IP (Internet Protocol); setul de protocoale de comunicaţii care implementează stiva de protocoale pe care funcţionează majoritatea reţelelor comerciale şi de Internet.

TCR

TCR (Transmission Confirmation Report) furnizează detalii despre fiecare transmisie precum starea lucrării, rezultatul transmisiei şi numărul de pagini trimise. Acest raport poate fi setat să imprime după fiecare lucrare sau numai după transmisii nereuşite.

TIFF

TIFF (Tagged Image File Format) este un format de imagine bitmap cu rezoluţie variabilă. TIFF descrie datele de imagine sosite de regulă de la scanere. Imaginile TIFF utilizează marcaje, cuvinte cheie care definesc caracteristicile imaginii care este inclusă în fişier. Acest format flexibil şi independent de platformă poate fi utilizat pentru imagini care au fost realizate de diverse aplicaţii de procesare a imaginilor.

Cartuş de Toner

Este un gen de container cu toner, utilizat de un echipament, de exemplu, de imprimantă. Tonerul este o pulbere utilizată la imprimantele cu laser şi la fotocopiatoare, care formează textul şi imaginile de pe hârtia imprimată. Tonerul poate fi topit printr-o combinaţie de căldura/presiune a cuptorului, care duce la aderarea sa la fibrele hârtiei.

TWAIN

Un standard industrial pentru scanere şi software. Utilizând un scaner compatibil TWAIN cu un program care acceptă TWAIN, o scanare poate fi iniţiată dintr-un program. Reprezintă o interfaţă API de capturare a imaginilor pentru sistemele de operare Microsoft Windows şi Apple Macintosh.

Cale UNC

UNC (Uniform Naming Convention) este un mod standard de a accesa partajări de reţea din Windows NT şi alte produse Microsoft. Formatul unei căi UNC este: \\<numeserver>\<numepartajat>\<director supliementar>

URL

URL (Uniform Resource Locator) este adresa globală a documentelor şi resurselor de pe Internet. Prima parte a adresei indică ce protocol se utilizează, a doua parte specifică adresa IP sau numele de domeniu unde este localizată resursa.

USB

USB (Universal Serial Bus) este un standard care a fost dezvoltat de USB Implementers Forum, Inc., pentru a conecta computere şi dispozitive periferice. Spre deosebire de portul paralel, USB este destinat conectării concurente a unui singur port USB de la computer la mai multe dispozitive periferice.

Filigran

Un filigran este o imagine sau un model lizibil pe hârtie care apare mai iluminat când este văzut cu lumină indirectă. Filigranul a fost introdus pentru prima dată în Bologna, Italia în 1282; acesta a fost utilizat de producătorii de hârtie pentru a-şi identifica produsul, precum şi la timbrele poştale, bancnote şi alte documente guvernamentale pentru a descuraja contrafacerea.

WEP

WEP (Wired Equivalent Privacy) este un protocol de securitate specificat în IEEE 802.11 pentru a oferi acelaşi nivel de securitate ca şi o reţea locală cu fir. WEP oferă securitate prin criptarea datelor peste conexiunea radio astfel că acestea sunt protejate atunci când sunt transmise de la un punct terminal la altul.

WIA

WIA (Windows Imaging Architecture) este o arhitectură de imagine care a fost iniţial introdusă în Windows Me şi Windows XP. O scanare poate fi iniţiată din cadrul acestor sisteme de operare utilizând un scaner compatibil WIA.

WPA

WPA (Wi-Fi Protected Access) este o clasă de sisteme utilizate pentru a securiza reţelele de computere fără fir (Wi-Fi), care a fost creată pentru a îmbunătăţi caracteristicile de securitate până la caracteristicile de securitate ale WEP.

WPA-PSK

WPA-PSK (WPA Pre-Shared Key) este un mod special al WPA pentru micile afaceri şi utilizatorii casnici. O cheie sau parolă predistribuită, este configurată în punctul de acces fără fir (WAP) şi în computerele portabile sau de birou fără fir. Pentru o securitate mai avansată, WPA-PSK generează o cheie unică pentru fiecare sesiune dintre client şi Punctul de Acces Fără fir asociat.

WPS

WPS (Wi-Fi Protected Setup) este un standard pentru stabilirea unei reţele fără fir de domiciliu. Dacă punctul de acces fără fir suportă WPS, puteţi configura uşor conexiunea la reţeaua fără fir, fără computer.

XPS

XPS (XML Paper Specification) sunt specificaţiile pentru un PDL (Page Description Language) şi pentru un nou format de document, ce prezintă avantaje în cazul documentelor portabile şi a documentelor electronice, dezvoltate de Microsoft. Sunt specificaţii bazate pe XML, cu o nouă cale de imprimare şi cu un nou format de document independent - dispozitiv bazat pe vectori.